ενημέρωση

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης στο site ανεβάζω άρθρα που βρίσκω ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαι δημοσιογράφος ή γιατρός ώστε να κάνω πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εγώ μαθαίνω όπως και εσείς....

5/21/2015

Τα 8 Λαχανικά που θα χρειαστεί να αγοράσετε ΜΟΝΟ μια φορά στη ζωή σας

 Με φρέσκα κομμάτια, μπορείτε να αρχίσετε να καλλιεργήσετε το δικά σας εσωτερικό κήπο! Σκεφτείτε όλα τα χρήματα που θα σας σώσει σε μακροπρόθεσμη βάση.
Ναι, αυτό απαιτεί κάποιο χρόνο και προσπάθεια από την πλευρά σας, αλλά τα οφέλη θα είναι σίγουρα περισσότερα από οποιαδήποτε αρνητικά μπορεί να νομίζετε ότι έχει αυτή η τεχνική.
Απλά να έχετε κατά νου ότι χρειάζονται αρκετό φως και νερό για να μεγαλώσουν γρηγορότερα και συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε κομμάτια που έχουν αποσυντεθεί για εβδομάδες.
Δεν απαιτείται ένας μεγάλος κήπος ή μια φάρμα για αυτά τα λαχανικά , τα οποία μπορούν να φυτευτούν σε εσωτερικούς χώρους.

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα λαχανικά που μπορούν να φυτευτούν σε εσωτερικούς χώρους και να αγοραστούν μόνο μία φορά στη ζωή σας:

1. κρεμμυδάκια
Σκεφτείτε δύο φορές πριν φυτέψετε τις ρίζες τους έξω, απλά αφήστε μια ίντσα από κρεμμύδι με ρίζα, τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι νερό και παρακολουθήστε το να αναπτύσσεται.

2. σκόρδο
 Οι σκελίδες σκόρδου είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να προσθέσετε γεύση στα φαγητά και τις σαλάτες σας. Μόλις αρχίσει η βλάστηση τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με λίγο νερό και απολαύσετε τα αποτελέσματα.

3. Κινέζικο λάχανο
  Σε ένα δωμάτιο με μια μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός, τοποθετήστε τις ρίζες του κινέζικου λάχανου σε λίγο νερό, θα πρέπει να είναι έτοιμα για μεταφύτευση σε μια-δυο εβδομάδες.

4. Καρότα

Αγαπάτε τις πρασινάδες σας; Λοιπόν το καρότο μπορεί να αναπτυχθεί από τις κορυφές του, απλά βάλτε το σε ένα πιάτο με λίγο νερό σε πολύ φως του ήλιου και θα έχετε φρέσκες πρασινάδες καρότων για τη σαλάτα σας.

5. Βασιλικός
  Θέλετε να καλλιεργήσετε το δικό σας Βασιλικό; Είναι απλό απλά βάλτε μερικά κομμάτια βασιλικό που έχουν περίπου 4 ίντσες του στελέχους σε ένα ποτήρι νερό (να αλλάξετε το νερό από καιρό σε καιρό, δεδομένου ότι τείνει να γίνει γλοιώδες). Θα έχετε σύντομα το δικό σας καλλιεργημένο βασιλικό.

6. Σέλινο

  Επαναχρησιμοποιήστε το στέλεχος του σέλινου για να αναπτυχθεί νέο, τοποθετώντας το κάτω μέρος σε λίγο νερό θα αρχίσει να αναπτύσσεται και να είναι έτοιμο για μεταφύτευση σε λίγες μέρες.

7. μαρούλι

  Τοποθετήστε το κάτω μέρος του κεφαλιού του μαρουλιού σε λίγο νερό και θα αναπτυχθούν νέα φύλλα, μπορεί να μεταφερθεί στο έδαφος και μπορεί να αναπτυχθεί εκ νέου ως δύο φορές το μέγεθός του.

8. Κόλιανδρος

  Σε μόλις λίγους μήνες μπορείτε να έχετε το δικό  κόλιαντρο , όταν τα κοτσάνια τοποθετούνται σε λίγο νερό, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και όταν η ρίζα είναι αρκετά μεγάλη, μεταφυτεύστε το φυτό σε έδαφος και ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε.

πηγή: http://positivegardening.com