ενημέρωση

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης στο site ανεβάζω άρθρα που βρίσκω ενδιαφέροντα από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πηγή στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαι δημοσιογράφος ή γιατρός ώστε να κάνω πιστοποίηση της ορθότητας του άρθρου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εγώ μαθαίνω όπως και εσείς....

10/08/2013

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ 4 ΑΠΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΚΑΣΜΕΝΕΣ ΦΤΕΡΝΕΣ


Οι σκασμένες φτέρνες είναι αποτέλεσμα είτε έλλειψης της  φροντίδας των ποδιών, είτε της υπερέκθεσης και της έλλειψης  ενυδάτωσης. Οι σκασμένες φτέρνες  επίσης μπορεί να εμφανιστούν όταν υπάρχει  έλλειψη βιταμινών.
Στην ιατρική ορολογία λέγονται σχισμές φτέρνας. Αυτές οι σχισμές είναι  κανονικές γραμμικές πληγές που επηρεάζουν  την επιδερμίδα του ποδιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι πληγές προχωρούν βαθύτερα και είναι πιο οδυνηρές. Λόγω του πόνου παρουσιάζεται ιδιαίτερη πίεση στα πέλματα και  πλατυποδία.

ΠΡΌΛΗΨΗ

Πρέπει να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως πράσινα λαχανικά , καρύδια, φύτρο σιταριού και  προϊόντα ολικής άλεσης. Επίσης τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και  ωμέγα 3 λιπαρά.  Επιπλέον  πρέπει  να κρατάτε τα πόδια σας καθαρά και να τα γυμνάζετε τακτικά.

Ακολουθούν  4 απλές θεραπείες:

1.       Μπορείτε απλώσετε το υδρογονωμένο φυτικό έλαιο.  Πλένετε και στεγνώνετε τα πόδια.

Απλώνετε το έλαιο και το αφήνετε να στεγνώσει για λίγα λεπτά.  Είναι προτιμότερο να φορέσετε χοντρές κάλτσες , για να  εμποδίσετε το έλαιο να φύγει από τα πόδια . Μπορείτε να το εφαρμόσετε όλο το βράδυ για λίγες μέρες ,  για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.



2.       Οι ώριμες μπανάνες  είναι  μια ακόμα καλή θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες. Απλώστε την σάρκα  της μπανάνας στη φτέρνα, αφήστε την για 10 λεπτά. Μετά καθαρίστε τα πόδια. 

Αυτή η συνταγή μπορεί να εφαρμοστεί κάθε μέρα.


3.       Τα αβοκάντο και οι καρύδες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και για το λόγο αυτό αποτελούν την καλύτερη θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες. Τα πόδια θα πάρουν τα απαραίτητα έλαια και βιταμίνες για να κρατηθούν ενυδατωμένα και μαλακά.
 Ανακατεύετε το αβοκάντο και την καρύδα σε μια κρέμα και τη απλώνετε στις φτέρνες. 

4.  Ο χυμός λεμονιού είναι μια άλλη γνωστή θεραπεία για τις σκασμένες φτέρνες. Μουλιάστε τα πόδια σας σε χυμό λεμονιού για 10 λεπτά. Είναι ένα ήπιο φυσικό οξύ που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και θεραπεύει τις σχισμές στις φτέρνες.  
Αυτή η θεραπεία μπορεί να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση



πηγή: http://worldfactualy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: